Χανιά: Νέα προθεσμία απολογίας για τον 63χρονο γιατρό που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικους
Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Χανίων την Τετάρτη (6/8) στις 13:00.

Νέα προθεσμία έλαβε την Τρίτη (5/8) ο 63χρονος γιατρός της παιδικής κατασκήνωσης στα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Χανίων ωστόσο εξαιτίας της νέας καταγγελίας που έγινε σε βάρος του με τον συνήγορό του να ζητά νέα 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.
Έτσι, αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη (6/8) στις 13:00 το μεσημέρι.
Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα cretapost.gr, ο γιατρός ήταν να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Όμως μετά από νέα καταγγελία που έγινε, αυτή τη φορά από τους γονείς 10χρονου αγοριού ότι ο 63χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά τη διάρκεια εξέτασης, το δικαστήριο παρέπεμψε εκ νέου τον γιατρό στον εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας αναβάθμισε τις κατηγορίες για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δε συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του από ιατρό». Στην συνέχεια τον παρέπεμψε στον ανακριτή όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Την ίδια ώρα τη Δευτέρα (4/8), ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων αποφάσισε να δοθούν τα στοιχεία του γιατρού σε δημοσιότητα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.